Ελληνικά English (United Kingdom)

Χαιρετισμός του Δημάρχου

Σας καλωσορίζω στο δικτυακό τόπο του ξεχωριστού μέρους της ομορφότερης γωνιάς της Μεσογείου που είναι τα Δωδεκάνησα.

Στη θαυμάσια αυτή γειτονιά του πλανήτη μας, η Τήλος ξεχωρίζει για τις ιδιαίτερες ομορφιές του φυσικού της περιβάλλοντος και για την αέναη προσπάθειά της για ανθρωποκεντρικές δράσεις και κατακτήσεις.

Εδώ, οι πολίτες αυτού του κόσμου αναμετρώνται πρώτα απ’ όλα με τον εαυτό τους, σε μια προσπάθεια ανύψωσης που μετριέται με το αν η ευτυχία τους, με ότι αυτοί αντιλαμβάνονται, έχει μια βασική προϋπόθεση...  την ευτυχία των άλλων.

Η απαραίτητη ολόπλευρη αυτάρκεια που απαιτείται για να διαβιώσει κάποιος στο νησί, έχει μία και μοναδική εξαίρεση, την επίτευξη κοινωνικού πλεονάσματος ευτυχίας. Αυτή η αναγκαιότητα καθοδηγεί έναν ωραίο ομαδικό αγώνα όπου μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες συμμετέχοντες απολαμβάνουν πέραν της φυσικής ομορφιάς και μια ανθρώπινη ικανοποίηση που είναι ότι πιο πολύτιμο προσφέρουμε.

Όλοι μαζί, οι εραστές αυτού του ονείρου, είμαστε καλά όταν προσπαθούμε να το κάνουμε πραγματικότητα και αποκτάμε στο ταξίδι αυτό και άλλους συντρόφους.

Δεν ξέρουμε πότε και αν φτάσουμε, απολαμβάνουμε όμως τη διαδρομή και αυτό έχει αξία γιατί αυτή η πλάση χωρίς ανθρωπιά και ευαισθησία γίνεται κόλαση.

Ελάτε λοιπόν, όχι μόνο στην εικονική πραγματικότητα αυτού του site αλλά στο φυσικό τοπίο του ευλογημένου τόπου που λέγεται Τήλος, να συνεχίσουμε μαζί αυτό το απίθανο ταξίδι στην ομορφιά, την αισθητική, την αλληλεγγύη, το σεβασμό στο περιβάλλον και στα ανθρώπινα δικαιώματα.     

 

Μέσα στους δέκα καλύτερους προορισμούς η Τήλος σύμφωνα με την βρετανική Mirror

Δέκα ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2013 προτείνει η αρθρογράφος της βρετανικής Mirror Marjorie Yue. Το δημοσίευμα προτείνει την Τήλο με την υπέροχη χλωρίδα και πανίδα της και τις όμορφές της παραλίες.
Η Κεφαλονιά είναι επίσης ανάμεσα στα δέκα νησιά που προτείνει το άρθρο, ενώ ειδική μνεία γίνεται στην παραλία του Μύρτου. Η Σαντορίνη δεν θα μπορούσε να λείπει από τα προτεινόμενα νησιά και η αρθρογράφος επισημαίνει την δραματική της ομορφιά. Ακολουθεί η Κως, το νησί των Δωδεκανήσων που είναι κατάλληλο για όσους λατρεύουν τη θάλασσα, τα θαλάσσια σπορ αλλά και τη νυχτερινή ζωή.
Η αρθρογράφος επίσης ταξιδεύει τους αναγνώστες της στην Αλόννησο, το ήρεμο "αδερφάκι" της Σκιάθου με τα ατμοσφαιρικά ψαροχώρια. Ακολουθεί η Ζάκυνθος, που συνδυάζει την εντυπωσιακή της ακτογραμμή και τα δραματικά βουνά της, ενώ από το δημοσίευμα δεν λείπει η Ρόδος, το πιο ηλιόλουστο μέρος της Ελλάδας.
Η συντάκτρια προτείνει επίσης την Σκιάθο, η οποία διαθέτει αναμφισβήτητα την ωραιότερη παραλία των Σποράδων, τις Κουκουναριές, ενώ στη συνέχεια μας ταξιδεύει στην Κέρκυρα, το νησί στο οποίο οι Βρετανοί έχουν αφήσει το στίγμα τους. Τέλος, από την δεκάδα δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η Κρήτη, το μεγαλύτερο ελληνικό νησί και ο τόπος των Μινώων, που είναι διαποτισμένο από πλούσια ιστορία, ενώ διαθέτει γοητευτικά χωριά και υπέροχες παραλίες.

"Το κείμενο αυτό έχει κυκλοφορήσει πριν ένα μήνα περίπου στο διαδίκτυο, αλλά τώρα το είδαμε...τώρα το ανεβάσαμε."

Ακάλυπτος